Kenny’s muziekblog – Introductie van de Fender Player Plus-reeks

Door

Michael Carey

In 2018 stopte Fender de Mexican Standard Series en verving deze door de Player Series als hun instapmodel gitaarreeks. Dit assortiment is nog steeds van Mexicaanse makelij en bestaat net als de Standard-serie uit meer basale en uniforme componenten. De Player Jazzmaster is bijvoorbeeld uitgerust met dubbele humbuckers, in plaats van de brede single-coil pickups die je normaal op dit soort gitaar zou aantreffen. Vandaag lanceert Fender hun nieuwste lijn gitaren: The Player Plus Series. Omdat ze allemaal nieuw en glanzend zijn, dachten we dat ze waarschijnlijk de moeite waard waren om over te praten!

Wat zit er in een naam?

In dit geval geeft het je eigenlijk alles wat je moet weten. Het is een Player Series-gitaar – dus nog steeds een instrument van Mexicaanse makelij – maar ze hebben meer toegevoegd, en dit is over de hele linie. Deze gitaren worden geleverd met verbeterde hardware, zoals Hi Mass-bruggen of locking tuners, geruisloze Player Plus pick-ups en zelfs een Deluxe gigbag. Als ik een vergelijking zou maken met hun huidige line-up in termen van specificaties, zou de Pro II- of misschien zelfs Ultra-serie het dichtst in de buurt komen, maar gemaakt in Mexico in plaats van in de VS. Ik realiseer me dat dit een beetje ingewikkeld is, dus laten we het model voor model bekijken en kijken hoe ze zich verhouden tot de standaard Player-gitaren en -bassen.

Telecaster

Omdat het al het langst bestaat, lijkt het alleen maar gepast dat we hier beginnen. De Player Plus Telecaster is er in twee verschillende varianten: een standaard Telecaster en een Nashville-model.

Player Plus Telecaster

Laten we het van bovenaf nemen, letterlijk. De Player Plus Telecaster vervangt de standaard tuners op de Player Tele door korte post Deluxe Cast Sealed Locking tuners. Vanaf hier springen we naar de elektra, waar deze nieuwe Telecaster een paar trucjes in petto heeft. Naast sportieve 2 Player Plus geruisloze pickups, heeft het ook een Push/Pull-toonregeling om te schakelen tussen een serie- en parallelle configuratie. Ten slotte is de Player Telecaster verkrijgbaar in een aantal nieuwe afwerkingen, en ze zijn behoorlijk goed verkrijgbaar! Je kunt het hebben in Silver Smoke (hieronder weergegeven), Cosmic Jade, een Sunburst (voor de echte sensatiezoekers) en Aged Candy Apple Red.

Player Plus Nashville Telecaster

Dus alles wat we zojuist hebben gezegd over de eenvoudigere broer of zus van de Nashville, geldt ook voor de Nashville, met slechts een paar opmerkelijke uitzonderingen. Ten eerste heeft het een geruisloze Player Plus-pick-up in Strat-stijl in de middelste positie (waardoor het een Nashville is). Ten tweede is de Push/Pull-toonknop niet langer voor serie en parallel, maar stelt u in plaats daarvan in staat om de nek-pickup aan en uit te zetten in de posities 1 en 2 op de pickup-selector. En tot slot: verschillende afwerkingen! We hebben nog steeds de Aged Candy Apple Red (hieronder afgebeeld) en een Sunburst, maar we hebben nu ook Butterscotch Blonde en Opal Spark.

Player Plus Stratocaster

Net als bij de Telecaster hebben we twee verschillende varianten van Stratocaster, hoewel niets zo bizar is als de Nashville. In dit geval hebben we een triple single-coil versie en een HSS humbucker-in-the-bridge stijl Strat.

Player Plus SSS Stratocaster
We hebben weer de locking tuners en de geruisloze pick-ups en, omdat het een Strat is, een 2-punts Tremolo-brug. Deze gitaar heeft ook een Push/Pull-toonpot, die in deze versie van de Strat precies hetzelfde werkt als de Nashville Tele, waardoor je de nekpick-up kunt toevoegen aan posities 1 en 2 op de pick-up selector. Nogmaals, we hebben een aantal verschillende afwerkingen. De Aged Candy Apple Red, Sunburst en Opal Spark zijn allemaal opties op deze Strat, maar je kunt ook Olympic Pearl en Tequila Sunrise hebben (hieronder afgebeeld).

Player Plus HSS Stratocaster
Met het risico in herhaling te vallen… Vergrendelende tuners, 2-punts tremolo, geruisloze single-coil, geruisloze single-coil, geruisloze Humbucker! (oooooo) en deze keer is onze push/pull-knop een coil-split. Qua afwerking hebben we weer de Sunburst en Cosmic Jade, deze keer vergezeld door Silverburst en Belair Blue (hieronder afgebeeld).

Player Plus Precision Bass

Zeg het vijf keer snel, ik daag je uit! Zeg dan “Powered by a Player Plus PJ pickup set”. Ik heb het geprobeerd en ik kan het echt niet. Zoveel P’s! Hoe dan ook, geen locking tuners op deze omdat… nou ja het is een bas, maar je krijgt wel een Fender HiMass brug voor een beetje extra “thrum”. Voor elektronica hebben we een Player Plus geruisloze P-bass pickup in het midden en een Jazz Bass uit hetzelfde bereik in de brugpositie. Met betrekking tot de Player Plus P-Bass-bedieningselementen hebben we een hoofdvolume en daar de overeenkomsten met zijn meer betaalbare broer of zus. In plaats van een toonregeling hebben we een treble boost/cut, mid boost/cut en een bass boost/cut. Er is ook een mengknop waarmee je je klank kunt balanceren tussen de 2 pick-ups en een actieve/passieve mini-tuimelschakelaar, voor als je echt de bonen wilt geven! (“Geef het de bonen”? Waar heb ik het over?) Voor afwerkingen is de P-Bass verkrijgbaar in Sunburst, Silver Smoke, Olympic Pearl en Cosmic Jade (hieronder afgebeeld).

Player Plus Jazz Bass

Last but not least hebben we de Jazz Bass. Zie voor specificaties de P-Bass, maar we hebben een Jazz Bass-pick-up in het midden in plaats van een P-Bass-pick-up. Dit doet me pijn als ik eerlijk ben, want het is mijn bescheiden mening dat een Jazz Bass met PJ-pickups de absolute koning van alle Fenders zou zijn, en het lijkt nooit in hun line-up te komen, maar ik dwaal af… Dit bas komt in Aged Candy Apple Red, Sunburst, Belair Blue en Olympic Pearl (Afgebeeld).

Het is ook verkrijgbaar als een 5-snarige waar we kunnen kiezen uit Sunburst, Cosmic Jade, Opal Spark en Tequila Sunrise. Ik begin te denken dat Fender misschien een echt overschot aan Sunburst-verf heeft, die gewoon rondscharrelt… Dus daar hebben we het: de nieuwe Fender-lijn. Als de specificatie iets is om te volgen, lijken deze absolute reuzendoders te zijn, dus als je bereid bent het feit over het hoofd te zien dat ze niet in de VS zijn gebouwd (en ik zou dit ten zeerste aanbevelen, en dat je in het bijzonder over het hoofd ziet het voor alles in de Aged Candy Apple Red), ze zullen zeker de moeite van het overwegen waard zijn. En wie weet? – misschien als ik goed ben en passief-agressief blijf hinten in deze blogposts, kunnen ze misschien zelfs een Jazz Bass maken met een PJ-opstelling. Een jongen kan dromen.

Aanbevolen producten

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

11apen
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart